Speculaas pecan bites

by on

Goodmorning! Het is weer een heerlijke zondag om te bakken! Soms ontstaan de lekkerste dingen wanneer je gewoon wat ingrediënten die je toevallig nog in huis hebt met elkaar combineert. Zo heb ik vandaag deze heerlijke Speculaas pecan bites gemaakt met slechts drie hoofdingrediënten. Dit gezonde tussendoortje is vegan, glutenvrij, vrij van toegevoegde suikers en past helemaal bij dit seizoen!

Benodigdheden

 • Keukenmachine (ik gebruik deze)
 • Bakpapier
 • Spatel
 • Ovenschaal / bordje / cakeblik (iets wat in de vriezer kan)

Ingrediënten

Voor 9 stukjes

 • 250 g ontpitte dadels
 • 150 g pecannoten
 • 2 el speculaaskruiden
 • snufje zout

Bereiding

 1. Week de dadels 10 minuten in gekookt water. Gooi het water waar je de dadels in weekt niet weg, want je hebt het straks nog nodig.
 2. Blend de pecannoten fijn in de keukenmachine.
 3. Voeg de geweekte dadels, speculaaskruiden en het zout toe aan de geblende pecannoten. Blend alles tot deeg. Als het te droog is om te blenden, kan je 3 eetlepels van het water toevoegen waar je de dadels in hebt geweekt.
 4. Pak een ovenschaal (of bord / cakeblik) en leg hier een stuk bakpapier in. Schep met een spatel het deeg uit de keukenmachine op het bakpapier en maak hier met je handen een rechthoekig blok van. Ik doe dit vaak met mijn handen omdat het deeg minder plakt aan mijn handen dan aan bestek of spatels.
 5. Als de vorm goed is, druk je een aantal pecannoten in het deeg. Dek de ovenschaal af en zet dit een uurtje in de vriezer zodat het geheel compact en minder plakkerig wordt.Speculaas pecan bites

Haal het uit de vriezer en snij één centimeter van de randen af zodat de randen perfect recht zijn. Snij nu het blok in 9 stukken (of meerdere kleine stukken). Je kunt ze daarna het best in de vriezer bewaren, maar als je mensen op bezoek krijgt kan je ze beter een uur van tevoren naar de koelkast verplaatsen zodat ze niet te hard of te koud zijn.

Heb je het recept gemaakt?

Laat me weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #knapgezond. Fijne zondag!

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.