TOMS vegan schoenen

by on

Veel mensen denken dat ze niet zoveel kunnen doen om de wereld te helpen. Maar als consument heb je de keuze om te bepalen waar jouw geld naartoe gaat. Ik vind het erg belangrijk dat de producten die ik koop niet ten koste gaan van dieren, mensen of het milieu. Daarom word ik blij van merken die duurzame / vegan producten ontwikkelen en zich inzetten voor mensen in nood. TOMS ontwikkelt o.a. duurzame schoenen en brillen die niet alleen gekocht kunnen worden door de consument, maar ook worden gegeven aan mensen die het echt nodig hebben. Met elke aankoop die je doet, help je een mens in nood. Zo kan iemands gezichtsvermogen worden verbeterd door bijvoorbeeld een zichtreddende operatie, bril of medische behandeling. Ook zet TOMS zich in voor schoon water en veilige geboortes.

One for One

Geven van schoenen

TOMS werkt volgens het One for One principe. Bij elk paar TOMS schoenen die je koopt, geven ze een nieuw paar schoenen aan een kind in nood. Deze schoenen worden op bestelling gemaakt in verschillende stijlen zodat ze voldoen aan de behoeften van kinderen in dat gebied. Zo zijn er al 75 miljoen paar nieuwe schoenen gegeven. Bizar veel toch! De Giving Partners van TOMS bieden daarnaast ook gezondheidszorg, onderwijs en ontwikkelingsprogramma’s om de toekomst van kinderen, families en gemeenschappen in nood te verbeteren.

Geven van gezichtsvermogen

Met de aankoop van een TOMS bril zorg je dat mensen in nood een volledig oogonderzoek kunnen krijgen van medische professionals. Elke patiënt krijgt daarna de benodigde behandeling. TOMS zorgt ervoor dat patiënten een bril op sterkte, zichtreddende operatie en / of medische behandeling krijgen. Zo hielp TOMS het gezichtsvermogen terug te geven aan meer dan 500.000 mensen in nood. Daarnaast werkt TOMS samen met 14 Giving Partners in 13 landen om oogzorg te bieden in regio’s in nood. Met een hersteld gezichtsvermogen krijgen patiënten hun onafhankelijkheid terug en kunnen zij hun dagelijks leven weer oppakken.

Geven van veilig drinkwater

Naast schoenen en een beter gezichtsvermogen, wordt er nog meer gegeven door TOMS. Elk pak koffie van TOMS Roasting Co. zorgt voor 140 liter veilig drinkwater, waar iemand in nood een week mee doet. Meer dan 780 miljoen mensen hebben geen toegang tot veilig drinkwater. TOMS werkt daarom samen met Giving Partners die gespecialiseerd zijn in water, sanitair en hygiëne. Zo zorgen ze samen voor duurzame en veilige drinkwatersystemen in regio’s in de zeven landen waar TOMS ook haar koffiebonen vandaan haalt.

Geven van veilige geboortes

Met de aankoop van TOMS tassen draag je bij aan opleidingen voor vroedvrouwen en de aanschaf van materialen die onmisbaar zijn voor een veilige bevalling. Infectie is wereldwijd een van de voornaamste doodsoorzaken bij moeders en pasgeboren baby’s. Door hygiënische bevallingsomstandigheden en deskundige vroedvrouwen kunnen elk jaar bijna een half miljoen levens worden gered.

TOMS schoenstijlen

De originele TOMS schoenen zijn de stoffen espadrille-geïnspireerde Classics. Nu heeft TOMS meerdere schoenstijlen voor mannen, vrouwen en kinderen. Naast de Classics hebben ze ook espadrilles, sandalen, instappers, ballerina’s, sneakers, laarzen, veterschoenen en babyschoentjes. TOMS heeft nu zelfs een vegan schoenenlijn in verschillende schoenstijlen, kleuren en patronen, waaronder streepjes!

TOMS vegan pom poms sandalen

Ik mocht een paar schoenen uit kiezen! Er waren meerdere modellen die ik heel leuk vond, maar ik ben uiteindelijk toch voor de vegan sandalen met pom poms gegaan. In mijn ogen de perfecte zomersandalen! Je trekt ze even snel aan en kan meteen de deur uit zonder dat het er slordig uit ziet. Tijdens mijn vakantie in Sicilië heb ik deze continu gedragen! Zowel overdag als s’avonds. Momenteel zijn ze toevallig ook in de sale!

TOMS pom poms sandalen

Uiteindelijk is het aan jou welk merk je wilt steunen. Waar wil jij dat je geld naartoe gaat? Wat vind jij belangrijk? Neem een kijkje op de website als je meer wilt weten over TOMS of je het volledige assortiment wilt bekijken.

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.