Vegan alternatieven voor o.a. kruidenboter, mayo en kaas

by on

Daar ben ik weer na een heerlijke vakantie op Fuerteventura! Vandaag wil ik een paar heerlijke vegan producten met jullie delen. Ik merk dat veel beginnende veganisten vaak moeite hebben met het geheel overschakelen op plantaardige voeding, omdat ze niet weten hoe ze bijvoorbeeld hun dagelijkse yoghurt moeten vervangen. Daarom wil ik jullie een aantal alternatieven voor dierlijke voeding bieden die qua smaak bijna niet van elkaar verschillen. Het is belangrijk dat je basis bestaat uit groente en fruit, maar met deze producten kan je je maaltijden aanvullen ter afwisseling! Natuurlijk is het altijd gezonder en lekkerder om het zelf te maken, maar als je weinig tijd hebt zijn deze producten echt een uitkomst!

Plantaardige kruidencreme

Jawel, je kijkt naar plantaardige kruidenboter! Het bestaat! Ook veganisten kunnen dus van een stokbroodje kruidenboter genieten op een BBQ of borrel. Qua smaak vind ik de knoflooksmaak iets minder heftig dan bij de normale kruidenboter, maar dat maakt deze niet minder lekker! Verder vind ik de smaak en structuur exact hetzelfde als normale kruidenboter! Deze plantaardige kruidenboter vind je bij de Jumbo op de versafdeling tussen alle andere dipjes.

Wilmersburg kaas

De doorgewinterde veganisten kennen de vegan Wilmersburg kaas ongetwijfeld al eeuwen. Mijn complimenten aan Wilmersburg, dit is gewoon echt kaas! Ik vind het als plakje heerlijk om te eten, maar ook gesmolten op bijvoorbeeld een tosti of pizza is het top! Geen idee hoe ze het doen, but they did a really great job. Je hebt de kaas ook in een kruiden variant wat een beetje lijkt op komijnenkaas en de geraspte versie voor pasta’s en pizza’s bijvoorbeeld! Wilbersburg kaas vond ik bij de Jumbo tussen de andere kazen in de koeling.

Remia mayolijn

Ik heb een tijd terug al eens een vegan mayonaise geproefd, maar die smaakte voor geen meter en was daarnaast grijs, ja grijs. Het zag er niet uit, maar ik wilde zo graag dat hij lekker zou smaken! Die mayonaise leek op de verste verte niet op mayonaise, maar Remia mayolijn is daarentegen niet van de echte mayonaise te onderscheiden! Ik had verwacht dat deze plantaardige mayo me ook zou teleurstellen, maar hij ging al mijn verwachtingen te boven. Ik denk dat ik het meest blij ben met dit product, omdat een patatje ketchup gewoon niet kan tippen aan een patatje mayo. Remia Mayolijn bevat daarnaast ook een stuk minder vet dan normale mayo, dus hij is ook nog eens goed voor de lijn, waar hij in eerste instantie voor bedoeld is als ik de naam zie. Mijn ouders zijn nu ook helemaal om en kopen alleen nog deze mayonaise!

Vivera kipschnitzels

Vivera kipschnitzels zijn zoals de naam al zegt kipschnitzels, maar dan plantaardig! Vaak wordt er voor de paneerlaag ei als bindmiddel gebruikt, maar bij deze schnitzels is dat niet het geval. Ook is er ijzer en vitamine B12 toegevoegd. Deze kipschnitzels smaken naar mijn mening exact hetzelfde als normale kipschnitzels! Je vind Vivera kipschnitzels onder andere bij Jumbo en Albert Heijn.

Alpro Mild & Creamy

Alpro Mild & Creamy is een plantaardig alternatief voor yoghurt! Het is een gefermenteerd sojaproduct met toegevoegde calcium en vitaminen. Je hebt dit product in de smaken vanille, limoen – citroen en naturel. Ik vind persoonlijk de vanille variant het lekkerst, maar ik ben sowieso helemaal gek op vanille. Dit product heb ik al enkele maanden geleden ontdekt. Ik eet het vaak als ontbijt met wat granola, lijnzaad, pompoenpitten en fruit! Ook Alpro Mild & Creamy is te vinden bij onder andere Jumbo en Albert Heijn.

Probeer de producten eens uit en laat me weten wat je ervan vind! Ik weet zeker dat hier een aantal nieuwe favorieten voor je tussen zitten. Ook als je zelf geen veganist bent, kunnen deze producten handig zijn bijvoorbeeld wanneer je veganisten, vegetariërs of gasten met allergieën of intoleranties over de vloer krijgt!

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Hey, wat leuk dat je er bent!

Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste posts en de lekkerste vegan recepten? Meld je dan aan zodat je nooit meer iets mist!