Vegan bananenbrood

by on

Daar ben ik weer! Dit keer met een heerlijke vegan versie van het welbekende bananenbrood! Dit bananenbrood is gezond, bevat geen toegevoegde suikers en is daarnaast ook ontzettend vullend. Een perfect tussendoortje dus! Bananenbrood kan je daarnaast ook prima als ontbijt nemen, omdat het boordevol vezels, vitaminen en eiwitten zit. Doe er bijvoorbeeld wat pindakaas of andere notenboter op en je hebt een heerlijk ontbijtje!

Benodigdheden

  • cakeblik
  • bakpapier
  • oven
  • vijzel

Ingrediënten

  • 60 ml amandelmelk
  • 50 g rozijnen
  • 2 rijpe bananen
  • 150 amandelmeel
  • snufje zout
  • handje walnoten
  • 1 tl vanille extract (of poeder)
  • 2 tl bakpoeder
  • 60 g geraspte kokos

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Prak de bananen met een vork.
  3. Maak de walnoten fijn met een vijzel.
  4. Meng de stukjes walnoot en derest van de ingrediënten met de bananen.
  5. Giet het beslag in de bakvorm en bak in ongeveer 40 a 50 minuten gaar. Check met een satéprikker of het brood gaar is. Ziet het brood er mooi goudbruin en luchtig uit? Dan is hij klaar!

Vegan bananenbrood

Heb je het recept gemaakt?

Laat me weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #knapgezond. Fijne zondag!

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.