Vegan bean brownies

by on

De lekkerste brownie die ik ooit gegeten heb! Deze vegan & glutenvrije brownies zijn volledig zonder meel gemaakt. In plaats daarvan heb ik kidneybonen als basis gebruikt! Alhoewel ik gek ben op bonen had ik geen hoge verwachtingen van deze bonenbrownies, maar ze bleken verrassend lekker te zijn! Ze zijn luchtig, maar toch compact en heerlijk zoet.

Vandaag is de laatste dag dat ik op de Nationale GezondheidsBeurs sta! Na vandaag heb ik 4 dagen op de beurs gestaan met mijn Acné Programma. Maar ik wilde dit receptje toch nog even snel met jullie delen voordat ik richting de Jaarbeurs ga zodat je hem vandaag kunt maken!

Benodigdheden

 • Keukenmachine
 • Ovenschaal
 • Bakpapier

Ingrediënten

Voor één ovenschaal vol (ongeveer 8 stukken)

 • 2 el gebroken lijnzaad
 • 6 el water
 • 1 blik kidneybonen (ongeveer 255 g uitlekgewicht)
 • 55 g cacaopoeder
 • 150 ml agavesiroop
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 tl vanille
 • 40 ml gesmolten kokosolie
 • 90 g ongezouten pecannoten

Bereiding

Bereidingstijd: 45 min

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak ondertussen de “flax egg” als vervanger voor ei door 2 el gebroken lijnzaad te mengen met 6 el water totdat er een gelachtige substantie ontstaat. Dit duurt ongeveer 2 minuten.
 2. Doe alle ingrediënten behalve de pecannoten in de keukenmachine en blend tot een glad mengsel.
 3. Hak 60 g van de pecannoten in stukjes en roer ze door het mengsel. Blend ze dus niet in de keukenmachine!
 4. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en giet hier het browniemengsel in. Verdeel het mengsel met een spatel of de bolle kant van een lepel.
 5. Hak de overige 30 g van de pecannoten in stukjes en strooi deze over de brownie. Zet de ovenschaal vervolgens 30 minuten in de oven.
 6. Haal na 30 minuten de brownie uit de oven en laat hem goed afkoelen. Daarna zet je hem even (ongeveer 30 min) in de koelkast zodat de brownie nog wat steviger kan worden. Op deze manier is de brownie het allerlekkerst!
 7. Snij de brownie daarna in 8 stukken en enjoy!

Vegan bean brownies

Vegan bean brownies

Voedingswaarde

Per stuk

 • Energie: 274 kcal
 • Eiwitten: 6 g
 • Koolhydraten: 26 g
 • Vetten: 15 g

Heb je het recept gemaakt?

Laat me weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #knapgezond. Fijne zondag!

You may also like

3 Comments
 1. Angela 4 jaar ago

  Hallo Selina,
  Ik krijg honger van al deze heerlijke recepten, dank je wel! Ik wil graag deze brownie maken, en je schrijft bij de ingrediënten 1 tlp vanille. Wat voor vanille gebruik je? Poeder of schraap je vanillestokjes leeg?
  Ik hoor het graag zodat ik het aan mijn boodschappenlijstje kan toevoegen. Heb je btw nog iets van een vervanger voor de nootjes? Dochterlief is niet zo heel erg dol op pecannoten. Dank je wel hè!?

  Reply
  • Selina Korthof 4 jaar ago

   Hi Angela,
   Wat leuk om te horen! Ik heb vanillepoeder gebruikt, maar soms gebruik ik ook vanillestokjes! Ik gebruik er dan ongeveer twee. Je hoeft de nootjes er niet perse in te doen. Is enkel voor de lekkere bite! Laat me weten hoe je de brownies vindt als je ze gemaakt hebt. Ben erg benieuwd!

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Hey, wat leuk dat je er bent!

Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste posts en de lekkerste vegan recepten? Meld je dan aan zodat je nooit meer iets mist!