Vegan bonbons

by on

Deze healthy bonbons zijn HEAVEN. Precies wat je je nodig hebt om je zoete trek te stillen! En dat zonder toegevoegde suikers en met maar vier simpele ingrediënten! De perfecte snack voor me-time.

Benodigdheden

  • vijzel
  • bord / ovenschaal
  • bakpapier
  • optioneel: keukenmachine
  • optioneel: ijsklontjesvorm

Ingrediënten

Voor ongeveer 15 balletjes

  • 50 g verse medjoul dadels
  • 75 g walnoten
  • 90 g geraspte kokos
  • 75 g rijstemelk chocolade (of andere vegan chocolade)

Bereiding

  1. Leg de dadels een paar minuten in een bakje kokend water. Laat ze weken tot ze lekker zacht zijn.
  2. Maak de walnoten fijn met een vijzel. De kleine stukjes walnoot maken de vulling van de bonbons lekker crunchy!
  3. Giet de dadels af en doe ze in de keukenmachine. Voeg de walnoten en de geraspte kokos toe en mix het door elkaar. Je hebt niet perse een keukenmachine nodig, je kunt alle ingrediënten ook bij elkaar kneden met je handen!
  4. Van dit plakkerige goedje ga je kleine balletjes rollen. Ik maak er altijd vierkantjes van met een ijsklontjesvorm. Je vult elk vakje met de vulling, drukt het aan en je drukt vervolgens allemaal perfecte vierkantjes uit het vormpje (door aan de achterkant van het vormpje het vierkantje eruit te drukken).
  5. Leg alle vierkantjes of balletjes op een stuk bakpapier.
  6. Smelt de chocolade in een pannetje. Leg een bordje of ovenschaal klaar met een bakpapiertje erop. Als de chocolade gesmolten is, haal je de balletjes er doorheen en haal je ze er weer uit met een vork. Leg ze een voor een op het bakpapier. Nadat ze allemaal bedekt zijn met chocolade strooi je op elk balletje nog wat geraspte kokos.
  7. Zet de balletjes 1 tot 2 uur in de koelkast om de chocolade hard te laten worden. En geniet van je heerlijke snack!

Heb je het recept gemaakt?

Laat me weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #knapgezond. Fijne zondag!

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.