Vegan cheesecake met verse vijgen

by on

Als er iets is wat mij gelukkig maakt, is het cheesecake. Af en toe een goede cheesecake en je kan er weer tegenaan! Deze week maakte ik deze heerlijke vegan cheesecake met verse vijgen. En jawel, ook dit recept is weer glutenvrij en bevat geen toegevoegde suikers! Ik had eigenlijk niet gedacht dat het zo makkelijk zou zijn om veganistisch én glutenvrij te eten. Deze cheesecake is ongetwijfeld de beste die ik tot nu toe heb gemaakt dus hierbij het recept!

Benodigdheden

  • Springvorm (23 x 7,5 cm)
  • Keukenmachine

Ingrediënten

Bodem

  • 150 g amandelen (ongezouten en ongebrand)
  • 120 g medjool dadels
  • 80 g geraspte kokos

Vulling

  • 450 g cashewnoten (ongezouten en ongebrand). Deze moet je voordat je begint een nachtje in water laten weken.
  • 180 ml water
  • 180 ml agavesiroop
  • 120 ml gesmolten kokosolie
  • sap van 1 citroen (ongeveer 60 ml)
  • 1 tl vanille

Topping

  • 3 verse rijpe vijgen

Bereiding

  1. Vet de springvorm in en bedek de bodem met bakpapier.
  2. Doe de ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en blend tot een plakkerig deeg. Druk dit mengsel op de bodem van de springvorm en gebruik de achterkant van een lepel om alles gelijkmatig te verdelen. Zet de springvorm dan in de vriezer.
  3. Doe alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine en blend dit tot een glad mengsel. Geef je keukenmachine af en toe een pauze zodat hij niet oververhit raakt. Haal de springvorm uit de vriezer en giet het mengsel voor de vulling over de bodem heen.
  4. Schil de vijgen en snij ze in dunne plakjes. Leg de plakjes voorzichtig op de vulling en zet daarna de springvorm opnieuw in de vriezer voor 4 uurtjes.
  5. Haal de cheesecake 30 minuten voordat je hem wilt eten uit de vriezer en laat hem ontdooien op kamertemperatuur. Hierna kan je de cheesecake bewaren in de koelkast.

Vegan cheesecake met verse vijgen Vegan cheesecake met verse vijgen

Voedingswaarde

Per portie (1/8 van de cheesecake)

  • Energie: 773 kcal
  • Eiwitten: 14 g
  • Koolhydraten: 54 g
  • Vetten: 57 g

Heb je het recept gemaakt?

Laat me weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #knapgezond. Fijne zondag!

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.