Vegan choco bananenbrood

by on

Nog 16 dagen en dan is het alweer kerst! Kerst is écht mijn favoriete tijd van het jaar. Al die lichtjes, gezelligheid en zoveel lekker eten! Om je alvast wat inspiratie te geven voor je kerstdiner, heb ik een aantal overheerlijke vegan kerstreceptjes voor jullie in petto. Te beginnen met dit fantastische vegan & glutenvrije choco bananenbrood! En om het helemaal af te maken: er zitten stukjes appel en chocola in verstopt wat het bananenbrood een heerlijke structuur en smaak geeft. De perfecte snack tijdens een kerstfilm, maar kan ook prima voor het kerstontbijt!

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Bakpapier
  • Cakeblik

Ingrediënten

  • 2 el gebroken lijnzaad
  • 6 el warm water
  • 250 g boekweitmeel
  • 80 g glutenvrije havervlokken
  • 50 g cacaopoeder
  • 7,5 g bakpoeder
  • snuf kaneel
  • 160 ml ongezoete amandelmelk
  • 3 el gesmolten kokosolie
  • 2 rijpe bananen (in stukjes gesneden)
  • 100 g pure chocola (in stukjes gesneden)
  • 1 geschilde appel (in stukjes gesneden)

Bereiding

Bereidingstijd: 15 min + 45 min oventijd

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng het lijnzaad met het water in een klein kommetje. Laat dit een paar minuten staan.
  2. Doe het boekweitmeel, havervlokken, cacaopoeder, bakpoeder en kaneel in de keukenmachine en blend dit kort door elkaar.
  3. Voeg de amandelmelk, kokosolie en bananen toe en blend opnieuw tot een glad mengsel.
  4. Doe het mengsel in een grote kom en roer de stukjes chocola en appel er doorheen.
  5. Bekleed het cakeblik met bakpapier en giet het mengsel erin. Zet vervolgens 45 minuten in de oven. Doe tijdens het bakken nooit de oven open! Dan kan het bananenbrood namelijk inzakken.
  6. Haal het bananenbrood uit de oven, laat hem even afkoelen, snij het brood in plakken en smullen maar!

Tip: beleg met tahini, amandelboter of pindakaas. De combinatie van notenboter met chocola en banaan is gruwelijk lekker! Houden jullie ook zo van koken en bakken voor de feestdagen? Voor mij kan het nooit vroeg genoeg december zijn!

Voedingswaarde

Per plak (1 bananenbrood = ongeveer 16 plakken)

  • Energie: 172 kcal
  • Eiwitten: 4,4 g
  • Koolhydraten: 20 g
  • Vetten: 7,9 g

Heb je het recept gemaakt?

Laat me weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #knapgezond. Fijne zondag!

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.