Vegan Junk Food Bar

by on

Alhoewel de meeste mensen gister aan het water lagen met het lekkere weer, ging ik Amsterdam in met mijn moeder! Achteraf was het iets te heet om de stad in te gaan, maar ik had een afspraak bij een Browbar om browtinting te doen. Ik liep de Browbar uit met gigantisch zwarte en veel te dikke wenkbrauwen dus dat was niet helemaal gegaan zoals verwacht haha. Ook hadden we al zo’n 8 km gelopen in Amsterdam in de hitte, dus ik kwam met het idee om naar de Vegan Junk Food Bar te gaan. Niet echt cutting-proof, maar wel het beste idee van de dag!

Na een paar gecancelde treinen, overvolle en oververhitte metro’s en een lange wandeling in de brandende zon, waren we wel toe aan een goeie burger en een verkoelende versnapering. De Vegan Junk Food Bar is een hotspot met alleen maar vegan junkfood opties. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat er iets op de kaart niet vegan is. De Vegan Junk Food Bar heeft 3 vestigingen in Amsterdam. De vestiging die wij gister bezocht hebben (Staringplein 22), zit in een rustige buurt van Amsterdam. Vanaf het terras kijk je uit op een grasveldje waar mensen aan het bakken waren in de zon met koelboxjes. De Vegan Junk Food Bar zit op een hoek en heeft allemaal picknicktafels staan buiten waar je heerlijk in de schaduw kan zitten. We hadden allebei flink honger, omdat we die ochtend voordat we naar Amsterdam gingen ook onze benen getraind hadden in de sportschool.

Binnen bestelden we de Original VJFB Burger met plantaardig rundvlees, (vegan) cheddar, sla, lente-uitjes, gebakken uitjes, augurken en VJFB saus. Deze VJFB saus lijkt een beetje op de cocktailsaus, maar was iets pittiger en naar mijn mening veel lekkerder! Deze burger is €9,00 wat ik een prima prijs vind voor zo’n grote burger. Hij was echt heeerlijk! Precies wat ik nodig had op dat moment. De plantaardige rundlvees burger smaakte echt naar vlees. Ik denk dat dit tot nu toe de beste plantaardige burger is die ik ooit gegeten heb. De gebakken uitjes gaven de burger een lekkere crunch. Het enige wat altijd minder is aan burgers, is dat ze bijna niet te eten zijn met je handen haha. Word altijd zo’n kliederboel! Je kan hem het best met bestek eten. Na de burger en een heerlijke koude ginger ale kwam ik weer tot leven.

Hierna bestelden we nog een ijsje, namelijk chocolade ijs van Professor Grunchschnabel op basis van kokosmelk. Echt heel lekker, maar wel een beetje overpriced! Maargoed, soms heb je gewoon echt ijs nodig in je leven, zeker op dit soort dagen!

Na het ijsje hebben we onze handen gewassen wat heel erg nodig was na die burger, en hebben we de tram weer gepakt naar Amsterdam Centraal. Onze trein was weer gecancelled dus we moesten nog een keer 20 minuten de bloedhete metro in samen met 3000 roze geklede mensen die op weg waren naar de Toppers. Bij Bijlmer konden we de trein naar Utrecht pakken en daarna naar Woerden. Uiteindelijk was het een topdag, maar de volgende keer ga ik niet meer met deze hitte de stad in haha. Je kan veel beter aan het water liggen als het zo warm is!

Kortom, de Vegan Junk Food Bar is echt een fijne hotspot met ontzettend lekker eten! Volgende keer ga ik wat anders bestellen. Ik ben heel benieuwd naar de andere gerechten op het menu!

Staringplein 22, Amsterdam | www.veganjunkfoodbar.com

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.