Ook als je plantaardig eet, kan je gewoon genieten van mac n cheese! Maar dan net even anders natuurlijk. Nou is de normale mac n cheese niet bepaald gezond dus heb ik die verbetering ook maar even meegepakt! Deze vegan mac n cheese met pompoen bevat geen rotzooi uit pakjes of zakjes. Volledig onbewerkt dus! De glutenvrije pasta maakt dit gerecht daarnaast ook glutenvrij, maar je kan bijvoorbeeld ook speltpasta gebruiken als je niet perse glutenvrij hoeft te eten.
Benodigdheden
- Keukenmachine of blender
Ingrediënten
Aantal porties: 1
- 100 g pompoenblokjes
- 30 g ongezouten ongebrande cashewnoten (laat deze van te voren 4 uurtjes weken in water)
- 20 ml ongezoete amandelmelk
- 3 el edelgist
- 1 el gemalen cayennepeper
- 1 teentje knoflook
- snuf zout
- 80 g glutenvrije pasta
- pijnboompitten
- gedroogde tijm
- verse basilicum
Bereiding
Bereidingstijd: 30 min
- Breng een pan water aan de kook en voeg de pompoenblokjes toe. Laat ongeveer 15 minuten koken.
- Kook de pasta volgens de voorschriften op de verpakking. Spoel de pasta daarna af met warm water en zet weg.
- Doe de gekookte pompoen, geweekte cashewnoten, amandelmelk, edelgist, cayennepeper, knoflook, en het zout in de keukenmachine (of blender) en blend tot een romige saus. Proef de saus tussendoor en voeg eventueel nog wat zout toe naar smaak.
- Serveer de pasta, giet de saus er overheen en top het af met edelgist, pijnboompitten, tijm en wat blaadjes verse basilicum. Geniet van je gezonde mac n cheese met een flinke portie pompoen!
Voedingswaarde
Per portie
- Energie: 978 kcal
- Eiwitten: 52 g
- Koolhydraten: 87 g
- Vetten: 42 g
Heb je het recept gemaakt?
Laat me weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #knapgezond. Fijne zondag!
Edelgist bevat helaas volgens mij gluten….
Hi Michelle! De edelgist die ik heb gebruikt in ieder geval niet! Ik heb deze gebruikt: https://www.glutenvrijewebshop.nl/natufood-edelgistvlokken.html