Vegan risotto met kastanje champignons

by on

Niets is lekkerder dan een romige risotto met kerst. Als je op zoek bent naar een gerecht dat voor iedereen geschikt is, is deze vegan risotto echt top! Er zit geen zuivel, kaas of andere dierlijke ingrediënten in en het staat binnen 40 minuten op tafel. Geen uren in de keuken dus en meer tijd om door te brengen met je familie!

Benodigdheden

  • Hapjespan
  • Koekenpan

Ingrediënten

Aantal personen: 4

  • 2 grote uien (of 4 kleine)
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 300 g risottorijst
  • 120 ml droge witte wijn
  • 1,3 liter water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 300 g doperwten
  • 400 g kastanje champignons
  • wat blaadjes verse basilicum (voor de garnering)

Bereiding

Bereidingstijd: 40 min

  1. Zet eerst alle ingrediënten klaar. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn, weeg de risottorijst af en zet het klaar in een bakje, zet 120 ml droge witte wijn apart en snij de kastanje champignons in grove plakken. Vul een pannetje met 1,3 liter water en breng aan de kook. Voeg de groentebouillon toe en roer tot het is opgelost.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de hapjespan op hoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 minuten. Daarna voeg je de knoflook toe en bak je het nog een minuutje mee.
  3. Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn. Dan voeg je de witte wijn toe en blijf je roeren tot deze is opgenomen.
  4. Voeg steeds wat van de groentebouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit 20 minuten tot de groentebouillon op is.
  5. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de kastanje champignons een paar minuten op hoog vuur. Voeg daarna de doperwten toe en bak deze nog een paar minuten mee. Voeg tot slot wat peper en zout toe.
  6. Dan is het tijd om te serveren! Verdeel de risottorijst over de borden, voeg de kastanje champignons en doperwten toe en maak het af met wat blaadjes verse basilicum. Enjoy!

 

Vegan risotto met kastanje champignons

Voedingswaarde

Per portie

  • Energie: 432 kcal
  • Eiwitten: 12 g
  • Koolhydraten: 73 g
  • Vetten: 8 g

Heb je het recept gemaakt?

Laat me weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #knapgezond. Fijne zondag!

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.