Vegan twix

by on

Hello september! Wat heb ik zin in het komende seizoen! Op de een of andere manier heb ik in de herfst- en wintermaanden altijd veel meer inspiratie dan in de zomer en ben ik een stuk productiever. Ook duik ik veel sneller de keuken in om receptjes uit te werken. Zo had ik vorige week deze vegan Twix gemaakt! Niet alleen plantaardig, maar ook glutenvrij en zonder toegevoegde suikers. En wat waren ze lekker!

Benodigdheden

  • cakeblik
  • bakpapier
  • keukenmachine
  • kwast (om de gesmolten chocola over de repen te verdelen)

Ingrediënten

Aantal repen: 11

Koekbodem

  • 75 g ongezouten cashewnoten
  • 40 g ongezouten amandelen
  • snufje himalayazout (of zeezout)
  • 3 el gesmolten kokosolie

Karamellaag

  • 270 g ontpitte dadels
  • 3 el amandelboter
  • 1 tl vanille
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • 60 ml water

Chocolade coating

  • 200 g suikervrije pure chocolade

Bereiding

Bereidingstijd: 30 min + 3 uur vriezertijd

  • We beginnen met de koekbodem! Bedek de cakeblik met bakpapier. Doe de cashewnoten, amandelen en het zout in een keukenmachine en blend dit tot kruimels. Voeg de gesmolten kokosolie beetje bij beetje toe en blend tussendoor. Het mengsel moet blijven plakken als je het tussen je vingers drukt.
  • Doe het mengsel in de cakeblik. Verspreid het goed zodat de koekbodem overal even dik is en druk dit stevig tegen de bodem aan met een lepel. Dek de cakeblik af met folie en zet het in de vriezer.
  • Dan is het nu tijd voor de karamellaag. Pak opnieuw je keukenmachine erbij en doe hier de dadels, gesmolten kokosolie, vanille, amandelboter en water in. Blend dit tot een gladde, plakkerige substantie.
  • Haal de cakeblik uit de vriezer en verdeel de karamel over de koekbodem. Strijk dit glad met een spatel of lepel. Dek de cakeblik opnieuw af en zet hem 2 uur lang in de vriezer.
  • Na 2 uur haal je de cakeblik uit de vriezer, snij je de koek in 11 repen en leg je ze op een stuk bakpapier. Nu gaan we de gesmolten chocolade over de repen verdelen! Begin bij de eerste reep. Pak een eetlepel gesmolten chocola en verdeel dit over de reep. Om de chocolade goed te verdelen over alle kanten, heb ik een sillicone kwast gebruikt zodat de gehele reep bedekt is met chocola. Ik heb geen chocolade op de onderkant gedaan. Scheelt een hoop gedoe ook! Doe dit bij elke reep en laat de chocolade hard worden.
  • Snij de repen los van het bakpapier, doe ze in een bakje of de cakeblik die je eerder gebruikt hebt en zet ze 1 uur terug in de vriezer zodat de chocolade nog even goed hard kan worden.

Vegan twix

Voedingswaarde

Per reep

  • Energie: 320 kcal
  • Eiwit: 6 g
  • Koolhydraten: 18 g
  • Vet: 25 g

Heb je het recept gemaakt?

Laat me weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #knapgezond. Fijne zondag!

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.